Veel gestelde vragen pakketkeuze 2018


Wat gaat er veranderen in 2018?

Het aanbod en de tarieven van KinderRijk blijven hetzelfde als in 2017. Wel verandert er iets aan de kinderopvangtoeslag. Meer informatie hierover vind je bij de belastingdienst.


Waar kan ik uit kiezen?
Je kunt voor zowel KDV als BSO kiezen uit twee pakketten: 51 of 52 weken. Een pakket voor 51 weken is exclusief de week tussen kerst en oud en nieuw. Bij een pakket van 52 weken is het uurtarief lager. Je bent dan verzekerd van altijd opvang, exclusief feestdagen.

Locaties: Amstelveen, Zuidas en Boechorststraat
Uurtarief KDV 51 weken, 11 uur per dag geopend: € 7,50
Uurtarief KDV 52 weken, 11 uur per dag geopend: € 7,45

Locaties: Amsterdam (exclusief Zuidas en Boechorststraat)
Uurtarief KDV 51 weken, 10,5 uur per dag geopend: € 7,70
Uurtarief KDV 52 weken, 10,5 uur per dag geopend: € 7,63

Uurtarief BSO 51 weken: € 6,96
Uurtarief BSO 52 weken: € 6,81


Hoeveel vergoedt de belastingdienst in 2018 per uur?
De vergoeding per uur wordt € 7,45 voor KDV en HDO, € 6,95 voor BSO.


Ik wil kinderopvangtoeslag aanvragen. Hoe weet ik hoeveel opvanguren ik maandelijks afneem?
Op basis van het aantal dagdelen dat je afneemt, kun je in dit overzicht eenvoudig terugvinden hoeveel uren dit per maand zijn. Indien je hier vragen over hebt, kun je te allen tijde contact opnemen met onze afdeling Klantrelaties, via pakketkeuze@kinderrijk.nl of telefonisch op werkdagen van 8.30u tot 17.30u via 020 – 4260866.


Hoe weet ik wat deze uurprijzen voor mij netto betekenen?
Je kunt op de website van KinderRijk heel gemakkelijk uitrekenen wat de opvang je volgend jaar netto gaat kosten. Via deze calculator is ook in een oogopslag te zien wat het verschil is in prijs tussen een 51 weken en 52 wekenpakket. In bijna alle gevallen is een 52 wekenpakket financieel aantrekkelijker. Een overzicht van de tarieven vind je op www.kinderrijk.nl/tarieven2018.


Mijn kind gaat naar de HDO, kan ik daar ook kiezen uit verschillende pakketten?
Nee, op de HDO krijg je automatisch een overeenkomst voor 51 weken als je recht hebt op kinderopvangtoeslag. In de laatste week van het jaar zijn alle HDO groepen gesloten.

Heb je een subsidie of VVE overeenkomst? Dan ontvang je automatisch een overeenkomst voor 48 weken. De gemeente Amstelveen verstrekt subsidie voor 48 weken. Je hebt dan twee weken geen opvang in de zomervakantie, geen opvang tussen kerst en nieuwjaar en enkele dagen geen opvang verspreid over het jaar.


Wat moet ik nog meer betalen?
De tarieven van KinderRijk zijn, zoals je van ons gewend bent, all-in tarieven*: er zijn geen bijkomende kosten voor bijvoorbeeld luiers, drinken, maaltijden, fruit en activiteiten.
*Op onze opvang is voeding inbegrepen bij de prijs, behalve als het om dieetvoeding of hele specifieke voedingswensen gaat. Lees hier meer over het assortiment of over specifieke voedingsmiddelen op verzoek van ouders.


Wat moet ik betalen als ik een extra dagdeel wil afnemen op KDV of HDO?
Een extra dagdeel in het KDV kost € 41,25. Een hele dag extra kost € 82,50.
Een extra dagdeel op de HDO kost € 38,50.
Een extra dagdeel op de BSO kost € 34,05 per dagdeel, € 68,10 voor een hele dag.


Waarom zijn er verschillende uurtarieven voor KDV vestigingen van KinderRijk?
Dit heeft te maken de openingstijden. De vestigingen in Amsterdam Oost / Centrum zijn een half uur korter geopend dan de kinderdagverblijven in Amsterdam Buitenveldert en Amstelveen. Hoe meer uren je afneemt, hoe goedkoper het in verhouding wordt.


Betaal ik extra tijdens sluitings- en studiedagen van de scholen, wanneer de BSO hele dagen opvang biedt?
De BSO’s van KinderRijk zijn geopend als de school waar KinderRijk mee samenwerkt dicht is (dus tijdens vakanties en studiedagen). Je betaalt niet extra als dit op de vaste opvangdag van je kind valt. Dit is al verrekend in het vaste uurtarief. Als je kind op een andere dag extra komt, dan geldt hiervoor het extra opkomst tarief van € 34,05 per dagdeel, € 68,10 voor een hele dag.


Kan ik ook per uur betalen in plaats van een hele dag?
Het is niet mogelijk om per uur te betalen. KinderRijk berekent dagdelen (ochtend en/of middag) voor zowel kinderdagopvang, halve dagopvang als buitenschoolse opvang. De uurprijs stijgt als je per uur zou afnemen. De vaste lasten van KinderRijk lopen immers wel door (salarissen pedagogisch medewerkers, huur, energie e.d.).


Waarom is er bij de buitenschoolse opvang geen aangepast tarief voor woensdag en vrijdag?
Ondanks dat wij meer uren opvang bieden op woensdag- en vrijdagmiddag, is de prijs hetzelfde. Het is dus financieel gunstig om je kind op woensdag of vrijdag naar de opvang te laten gaan. Op deze dagen zijn er bijna altijd op korte termijn plaatsen beschikbaar.


Ik maak geen gebruik van kinderdagopvang tijdens schoolvakanties. Is het mogelijk om vakanties niet te berekenen?
KinderRijk heeft ervoor gekozen om opvangcontracten aan te bieden voor 51 of 52 weken. Hierdoor houden we de uurprijs laag en ontvang je een hogere kinderopvangtoeslag. Je bent natuurlijk niet verplicht je kind te brengen tijdens vakanties. De betalingsverplichting is er wel.


Kan ik de sluitingsweek zelf bepalen?
Nee, als je kiest voor een 51 weken pakket dan heb je geen opvang in de laatste week van het jaar.


Waarom betaal ik vanaf de eerste wendag het volledige bedrag per dag?
KinderRijk reserveert de gehele dag voor je kind, ook tijdens de wenperiode. Wij kunnen op dezelfde dag geen ander kind plaatsen. Zo hebben wij tijd en ruimte om je kind goed te laten wennen.

Als tegemoetkoming hiervoor ontvang je tijdens het intake gesprek twee compensatiebonnen. Je kunt dan 2 keer gebruik maken van een extra dag zonder hiervoor te betalen.


Moet ik zelf nog iets doen?
Indien je je keuze voor een 51 of 52 weken pakket wilt wijzigen, horen we dit graag zo snel mogelijk. Je kunt dit laten weten via pakketkeuze@kinderrijk.nl. Naar aanleiding hiervan ontvang je een bevestiging. Daarnaast zal je zoals elk jaar het nieuwe uurtarief moeten doorgeven aan de Belastingdienst als je gebruik maakt van kinderopvangtoeslag.


Ik heb een andere vraag, bij wie kan ik terecht?
Je kunt je vraag altijd stellen bij de afdeling Klantrelaties, bereikbaar via pakketkeuze@kinderrijk.nl of telefonisch op werkdagen van 8.30u tot 17.30u via 020 – 4260866.