Veelgestelde vragen tarieven en pakketten 2019

Hieronder vind je een overzicht van de veelgestelde vragen omtrent onze tarieven en ons productaanbod in 2019. Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de afdeling Klantrelaties, bereikbaar via klantrelaties@kinderrijk.nl.

 

Tarieven

Wat gaat er veranderen in 2019?
KinderRijk verhoogt per 1 januari 2019 haar tarieven. Hieronder vind je een overzicht van onze nieuwe uurtarieven:

Amstelveen

Soort opvangUurtarief KinderRijk
Kinderdagverblijf€ 8,45
Halve dagopvang€ 8,74
Buitenschoolse opvang€ 7,36
Voorschoolse opvang€ 7,36
Groep Piccolo Mio Mondo              .€ 8,45

Amsterdam

Soort opvangUurtarief KinderRijk
Kinderdagverblijf, 11 uur per dag€ 8,60
Kinderdagverblijf, 10,5 uur per dag€ 8,82
Halve dagopvang€ 8,90
Buitenschoolse opvang€ 7,51
Voorschoolse opvang€ 7,51

Met ingang van 2019 wijzigt ook het productaanbod van KinderRijk. We bieden alleen nog het 52 weken pakket opvang: door de week altijd open, behalve op nationale feestdagen. Voor alle nieuwe opvangcontracten voor je kind(eren) of opvangcontracten voor tweede en/of volgende kinderen uit het gezin geldt per 2019 automatisch het 52 weken pakket opvang.

Maak je op dit moment gebruik van een 51 weken pakket opvang (geen opvang tussen Kerst en Oud & Nieuw) dan kun je het pakket behouden tot het huidige opvangcontract eindigt.

Hoe weet ik wat deze uurprijzen voor mij netto betekenen?
Je kunt met de rekentool op onze website heel eenvoudig berekenen wat de opvang je volgend jaar netto gaat kosten.

Wat moet ik nog meer betalen?
De tarieven van KinderRijk zijn, zoals je van ons gewend bent, all-in tarieven*: er zijn geen bijkomende kosten voor bijvoorbeeld luiers, drinken, maaltijden, fruit en activiteiten.

*Op onze opvang is voeding inbegrepen bij de prijs, behalve als het om dieetvoeding of hele specifieke voedingswensen gaat. Lees hier meer over het assortiment of over specifieke voedingsmiddelen op verzoek van ouders.

Wat moet ik betalen als ik een extra dag of dagdeel wil afnemen?
Een extra dagdeel in het KDV kost € 46,48. Een hele dag extra kost € 92,95.
Een extra dagdeel op de HDO kost € 43,70.
Een extra dagdeel op de BSO kost € 36,80 per dagdeel en € 73,60 voor een hele dag.

Waarom is er gekozen voor een verhoging van het uurtarief?
De wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) heeft als doel de kwaliteit en de toegankelijkheid van de kinderopvang te verhogen. De wet is gedeeltelijk sinds 2018 van kracht. Vanaf  2019 zijn er additionele IKK-maatregelen van kracht en zal KinderRijk gaan werken met pedagogisch coaches én met de nieuwe beroepskracht-kindratio (BKR). Voor de opvang van hetzelfde aantal kinderen hebben we daardoor meer pedagogisch medewerkers nodig.

Naast de implementatie van deze kostprijsverhogende IKK-maatregelen krijgt KinderRijk vanaf 2019 opnieuw te maken met een cao-stijging van 3%.

KinderRijk is een kinderopvangorganisatie zonder winstoogmerk. We streven dus niet naar winstmaximalisatie, maar naar een hoge kwaliteit kinderopvang. Om nu en in de toekomst goede kinderopvang te blijven bieden, is het van belang dat er voldoende middelen zijn om kostendekkend te werken. Alleen op deze manier kunnen we vanuit onze pedagogische visie samen met kinderen hun wereld verrijken door ruimte te geven aan de magie van het ontdekken en creëren.

Waarom zijn er verschillende uurtarieven voor verschillende vestigingen?
De kostprijs voor onze vestigingen in Amsterdam ligt, bijvoorbeeld in verband met de geëxplodeerde woningmarkt in Amsterdam, fors hoger. Daarom maken we een onderscheid in het tarief tussen de vestigingen in Amsterdam en Amstelveen. Ook is er een onderscheid tussen (de verhoging van) het tarief van de verschillende opvangsoorten, doordat ook hier er een verschil is in de kostprijs. Vanwege de maatregelen IKK gaat de kostprijs voor het KDV meer omhoog dan de kostprijs voor de BSO.

Kan ik ook per uur betalen in plaats van een hele dag?
Het is niet mogelijk om per uur te betalen. KinderRijk berekent dagdelen (ochtend en/of middag) voor zowel kinderdagopvang, halve dagopvang als buitenschoolse opvang. De uurprijs stijgt als je per uur zou afnemen. De vaste lasten van KinderRijk lopen immers wel door (salarissen pedagogisch medewerkers, huur, energie e.d.).

Ik maak geen gebruik van kinderdagopvang tijdens schoolvakanties. Is het mogelijk om vakanties niet te berekenen?
KinderRijk biedt opvangcontracten aan voor 52 weken. Hierdoor houden we de uurprijs laag en ontvang je een hogere kinderopvangtoeslag. Je bent natuurlijk niet verplicht je kind te brengen tijdens vakanties. De betalingsverplichting is er wel.

Waarom betaal ik vanaf de eerste wendag het volledige bedrag per dag?
KinderRijk reserveert de gehele dag voor je kind, ook tijdens de wenperiode. Wij kunnen op dezelfde dag geen ander kind plaatsen. Zo hebben wij tijd en ruimte om je kind goed te laten wennen.
Als tegemoetkoming hiervoor ontvang je hiervoor digitale punten. Je kunt dan 2 keer gebruik maken van een extra dag zonder hiervoor te betalen.

 

KINDEROPVANGTOESLAG

Hoeveel vergoedt de belastingdienst in 2019 per uur?
Voor KDV en HDO wordt de vergoeding per uur € 8,02.
Voor BSO wordt de vergoeding per uur € 6,89.

Ik wil kinderopvangtoeslag aanvragen. Hoe weet ik hoeveel opvanguren ik maandelijks afneem?
Op basis van het aantal dagdelen dat je afneemt, kun je in dit overzicht eenvoudig terugvinden hoeveel uren dit per maand zijn. Indien je hier vragen over hebt, kun je te allen tijde contact opnemen met onze afdeling Klantrelaties via klantrelaties@kinderrijk.nl of 020 – 426 08 66.

 

51 OF 52 WEKEN OPVANG

Kan ik kiezen tussen een 51 of 52 weken pakket?
Nee, dat kan niet. Per 1 januari 2019 biedt KinderRijk alleen nog een 52 weken pakket aan.

 

Ik heb een contract voor 51 weken opvang. Kan ik de sluitingsdagen zelf bepalen?
Nee, dat kan niet. Heb je een 51 weken pakket dan is er voor jouw kind geen opvang in de week tussen Kerst en Oud en Nieuw. Ook het inzetten van compensatiedagen is geen mogelijkheid om met een 51 weken pakket toch opvang voor jouw kind in deze week te hebben.

Ik heb een contract voor 51 weken opvang en wil graag overstappen naar een 52 weken pakket. Kan dat?
Ja, dat kan. Je kunt dit laten weten via klantrelaties@kinderrijk.nl. Je krijgt dan een bijlage voor bij het contract toegestuurd die je goed dient te bewaren.

 

BUITENSCHOOLSE OPVANG

Betaal ik extra tijdens sluitings- en studiedagen van de scholen, wanneer de BSO hele dagen opvang biedt?
De BSO’s van KinderRijk zijn geopend als de school waar KinderRijk mee samenwerkt dicht is (dus tijdens vakanties en studiedagen). Je betaalt niet extra als dit op de vaste opvangdag van je kind valt. Dit is al verrekend in het vaste uurtarief. Als je kind op een andere dag extra komt, dan geldt hiervoor het extra opkomst tarief van € 36,80 per dagdeel of € 73,60 voor een hele dag.

Waarom is er bij de buitenschoolse opvang geen aangepast tarief voor woensdag en vrijdag?
Ondanks dat wij meer uren opvang bieden op woensdag- en vrijdagmiddag, is de prijs hetzelfde. Het is dus financieel gunstig om je kind op woensdag of vrijdag naar de opvang te laten gaan. Op deze dagen zijn er bijna altijd op korte termijn plaatsen beschikbaar.

 

HALVE DAGOPVANG

Mijn kind gaat naar de HDO. Ik heb geen recht op kinderopvangtoeslag, maar krijg wel subsidie van de gemeente. Hoe weet ik dan wat deze uurprijzen voor mij netto betekenen?
Op dit moment is nog niet bekend hoe hoog de subsidiebedragen van de gemeente Amstelveen in 2019 zullen worden en daarom kunnen we je helaas nog niet laten weten wat onze uurprijs in 2019 netto voor je betekent. Zodra we meer informatie hebben, informeren we je daarover.

Mijn kind gaat naar de HDO, kan ik daar kiezen voor een bepaald pakket?
Nee, op de HDO krijg je automatisch een overeenkomst voor 51 weken als je recht hebt op kinderopvangtoeslag. In de laatste week van het jaar zijn alle HDO groepen gesloten.
Heb je een subsidie of VVE overeenkomst? Dan ontvang je automatisch een overeenkomst voor 48 weken. De gemeente Amstelveen verstrekt subsidie voor 48 weken. Je hebt dan twee weken geen opvang in de zomervakantie, geen opvang tussen kerst en nieuwjaar en enkele dagen geen opvang verspreid over het jaar.

 

OVERIG

 Ik heb een andere vraag, bij wie kan ik terecht?
Je kunt je vraag altijd stellen bij de afdeling Klantrelaties, bereikbaar via klantrelaties@kinderrijk.nl.