Aanmelding & Plaatsing

Ik wil mijn kind aanmelden bij KinderRijk. Hoe doe ik dat?

Je kunt je kind telefonisch aanmelden bij de medewerkers van onze afdeling Klantrelaties op telefoonnummer 020 426 08 66. Zij bespreken graag jouw wensen en de mogelijkheden met je. Je kunt je kind ook aanmelden via het inschrijfformulier.

Ik wil graag een kijkje nemen op een vestiging, kan dat?

Natuurlijk kan dat! Je kunt hiervoor direct contact opnemen met de vestiging van je voorkeur. De medewerkers van de afdeling Klantrelaties brengen je ook graag in contact met de vestiging als je dat prettiger vindt. Ook kun je online een rondleiding aanvragen. Daarnaast zijn er regelmatig inloopochtenden. Dan kun je zonder afspraak langskomen om de sfeer te proeven en kennis te maken met het kinderdagverblijf.

Is er altijd plaats op de opvang?

Dat is afhankelijk van de vestiging waar je een plaats wenst en op welke dagen je opvang zoekt. Voor sommige vestigingen kennen we een wachttijd, op andere vestigingen kunnen we soms op korte termijn een plaats aanbieden. Hoe flexibeler jij bent in opvangdagen en locatie, hoe sneller wij een plaats kunnen bieden. Je leest er hier meer over.

Wat is de minimale afname voor opvang?

Op de kinderdagopvang geldt een minimum afname van twee dagen. Op de peuteropvang geldt dat we kinderen voor minimaal twee ochtenden per week plaatsen. Dit heeft pedagogische redenen. We vinden het belangrijk dat je kind er minimaal twee keer per week is, zodat het de medewerkers, de andere kinderen, het dagelijks programma en de rituelen echt leert kennen. Wij maken hierop geen uitzonderingen.

Op de buitenschoolse opvang geldt voor kinderen in de leeftijd van vier tot acht jaar een minimum afname van één dag voor de woensdag en vrijdag, voor de andere dagen geldt dat er minimaal twee dagen opvang geboden wordt. Kinderen vanaf acht jaar kunnen op alle dagen van de week voor één dag worden geplaatst.