Nieuws

Blog: Activiteiten in de natuur

Bij ons gaan alle kinderen elke dag naar buiten, wat voor weer het ook is. Op de meeste locaties hebben we bijzondere natuurspeelplaatsen ingericht, met zand, stenen, hout, waterbanen, planten, schelpen, moestuinen en nog veel meer. Het is een uitdagende omgeving die uitnodigt tot avontuurlijk en fantasierijk spel.

Elke leeftijd vraagt om een eigen inrichting van de buitenruimte. Voor de kleineren is er aandacht voor veilig ontdekken en verkennen van de eigen grenzen, de groteren hebben meer uitdaging nodig. Op de BSO is er veel aandacht voor sport en spel.

Elk kind geniet van buiten, 4 seizoenen lang! Waterdiertjes vangen, in bomen klimmen, je eigen parfum maken of een hut van takken bouwen, welk kind wil dat nu niet? De natuur is één grote speeltuin, het ideale ontdekkingsparadijs, om te zien, horen, proeven, voelen & ruiken.

Alle kinderen naar buiten! Het grote natuuractiviteitenboek

Even geen inspiratie? Het boek  Alle kinderen naar buiten, het grote natuuractiviteitenboek nodigt uit om daar gebruik van te maken. Een inspiratieboek, met veel beeld en boordevol concrete tips en ideeën.

Een van de ideeën uit het boek is het maken van een natuurtafel. Erg leuk om te maken op school of thuis. Iedereen zoekt een voorwerp uit de natuur. Elk voorwerp wordt op de natuurtafel gelegd. Voordat iemand zijn voorwerp op de tafel legt, vertelt hij/zij waarom dit voorwerp op de tafel moet komen te liggen. Het is dan niet alleen een natuurtafel, maar ook een tafel vol met verhalen. O ja, vergeet niet een foto van deze natuurtafel te maken.

KinderRijk wenst jullie een fijne zomer!

Zonnige groet,

Floor de Graaf
Pedagogisch Coach

 

Wil je meer lezen over kinderen en de natuur of buitenspelen? Lees onderstaande KinderRijk-blogs dan eens!